Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου

Η έκφραση συναντάται και λανθασμένα στον πληθυντικό ως ασκοί του Αιόλου, που αν και χρησιμοποιείται ευρέως είναι λανθασμένη αφού ο Αίολος είχε έναν ασκό (και όχι πολλούς).
Κατά την Ελληνική Μυθολογία ο θεός των ανέμων Αίολος διατηρούσε τους ανέμους κλεισμένους εντός ασκού από τον οποίο και επέτρεπε να πνέουν αυτοί κατά βούληση. Ο ασκός του Αιόλου είναι στοιχείο πλοκής στην Οδύσσεια του Ομήρου. Εκεί, ο ασκός αυτός δόθηκε στον Οδυσσέα. Οι ναύτες του όμως, από περιέργεια, τον άνοιξαν για να δουν τι περιείχε και οι άνεμοι ελευθερώθηκαν. Η θαλασσοταραχή που ακολούθησε προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο καράβι του Οδυσσέα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του, επιμηκύνοντας το ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη.

Σήμερα χρησιμοποιείται ο όρος αυτός για πράξεις που έχουν ανεξέλεγκτες συνέπειες. Λέγεται τότε ότι αυτός που προέβη στην πράξη «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου».

__________________________________________________________________________________

Για να δούμε τι ζημίες θα προκαλέσουν οι αλλεπάλληλες καταγγελίες και τα εξώδικα πρός την ΕΛΟΚ.

Για αρχή ακούγεται ότι η ΓΓΑ ζήτησε να ενημερωθεί με τον πλήρη φάκελο παραπομπών πρός την δικαστική επιτροπή της ΕΛΟΚ, γεγονός που σημαίνει ότι αν κρίνει ότι υπάρχουν στον φάκελο ποινικά αδικήματα θα τα στείλει στον Εισαγγελέα!!!

Τέλος, ψυθιρίζεται ότι η ΓΓΑ ζήτησε από την ΕΛΟΚ να αποστείλει ενημερωμένη λίστα των συλλόγων της με την ένδειξη σωματείο ή σχολή. Να βεβαιωθεί δηλαδή ποιοί σύλλογοι λειτουργούν σαν σχολές και ποιοί σαν σωματεία!!!





Αυτόν τον τύπο τον ξέρει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου